keskiviikko 26. joulukuuta 2007

Tapanin päivä

Aatto ja joulupäivä on vietetty oman perheen ja suvun kesken. Tänään palaan bloginkin päivityksiin. Sain joululahjaksi ystävältä kauniin paperisydämen, itse tehdyn. Herkullinen ruskea väri ja piparikuvio tekevät siitä vastustamattoman. Mieli on hyvä aina kun katse osuu sydämeen.

Kaunis lyhtykin liittyi kokoelmaan, on tosin niin kaunis hivenen vinoine kattoineen ettei vielä ulos päädy. Sisällä toki saa ilahduttaa loistollaan. Teema mukien vuosi koristelu oli tänä vuonna jostain syystä turkoosia palvovan unelma.
Vielä en tunnu tajuavan vapaa aikaa, kun on koko vuoden mennyt aikataulujen mukaan, ihmettelen tätä olotilaa. Opetusryhmäni alkavat vasta loppiaisen jälkeen ja aion todella pitää lomaa siihen asti. Mitä nyt vähän pitää "harrastaa" värjäilyä ja huovutusta. Kaapissa kun on niiden värjäyslankojen lisäksi ihanaa punertavaa Melliä pari kerää. Ne suorastaan huutavat päästä neulan huovutettavaksi ja sen jälkeen pesukoneeseen. Ajattelin itselleni hartiahuivia niistä, väri kun on minulle aivan passeli. Vuoden aikana teen muutenkin kaikki työni muille ja oma ilahduttaminen jää vähemmälle. Joulupukki toi myös huiviin sopivan korun, Salt-rossin kalevala korun mallistosta. Pitäähän rossille tehdä arvoisensa kiinnityspohja.
Ilta sujuu tänään kyllä vielä suvun parissa, kaikki kynnelle kykenevät kokoontuvat mummoni ja pappani luo tapanin kahveille. Neljä sukupolvea tapaa toisiaan joka vuosi tapanina.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Teeman tähtimukit ovat kauniin talviset lumihiutalekuviointeineen.
Meillä on arkikuppeina Teemat kullakin omin kuvioinnin mukaan.

tiiu kirjoitti...

Teemaa löytyy muumiteemalla, omille ja vieraille arkikäyttöön. Pitkään juhlakäytössä oli Arabian 24h vihreänä, nyt etsin kauniita juhla kuppeja. Minusta vain on tullut nirso, ei tunnu löytyvän mukavia.