tiistai 11. joulukuuta 2007

Jouluun hiljaa hiipien

Kulhollinen palloja kaikille piristykseksi tänä harmaana päivänä. Ulkona on vihonviimeinen ilma. Kosteus tunkeutuu joka puolelle ja hiipii nurkkiin. Harmaa ei päästä valoa lävitse. Päivä on sellainen, että on pakko sytytellä kynttilät ja etsiä kauniita asioita ympäriltä, joten tässä teille jatkoa eilisille joulukuville.

Pikku tontut löytyivät kesäloma matkalta. Tonttuja harvemmin näkee kesällä mutta nämä kolme kaverusta toivat omat tontut niin mieleeni, että matka Turkoosiin Taloon oli varma. Kokokin kuvasi omaa kolmikkoa täydellisesti.

Pukki rukkaa on pikku ukko puraissut poskesta, mutta kunniapaikalle se pääsee joka vuosi. Ketään ei saa hylätä pienien virheiden takia. Tunne on tärkeintä.

Työ tuliaiset päätyivät sittenkin sisälle. Kranssi löysi itsensä koristeltuna eteisen seinältä.

Tontut tulevat muualtakin kuin Korvatunturilta. Joskus riittää pelkästään pala heinäseivästä, vanha rikkinäinen sukka, pieni pala punaista trikoota ja pitkäkarvainen lampaantalja.

2 kommenttia:

Lasineito kirjoitti...

Ihania joulun tuojia:))

tiiu kirjoitti...

Tuntui kuin olisi pakko ryhtyä tuomaan sisälle joulu tunnelmaa, ulkona kun ei aiheeseen tunnu pääsevän millään. Sade ja lumettomuus ei oikein innosta. Kiva, että sinulle tuli joulu olo.