sunnuntai 23. joulukuuta 2007

Aaton aatto

Maa on kuurassa. Pojat menivät kuusimetsään Ukko kullan kanssa. Eilen minulla oli kolme torttujen tekijää. Itse vaihtelin peltejä ja seurasin päältä kun pojat liikuttavan tarkasti taittelivat torttujen sakaroita. Taisi syntyä uusi jouluperinne.
Kuten aikaisemmin uhkasin, käväisin lankakaupassa. Kolmea erilaista lankaa lähti mukaani kotimatkalle, tosin ei kolmea kerää vaan noin kolme kiloa. Illalla tuli lueskeltua värjäyksestä. Onneksi talvellakin löytyy jotain väriaineita. Kahvia, teetä, sipulin kuoria ja pähkinän kuoria löytyy kotoa. Täytyy myös tunnustaa, että tein eilen pienen tilauksen. Alunaa, punapuuta ym. on tulossa postissa. Ensin vietämme kuitenkin joulun, sen jälkeen voin tehdä pieniä testauksia. Kyllä tämä nyt pahasti näyttää siltä, että kaiken muun lisäksi kesällä keräilen värjäyskasveja ympäri maakuntaa.
Karjalanpaistin tuoksu leviää taloon, kinkku paistetaan ensi yönä. Laatikot ovat vuorossa aatto aamuna. Kuusi koristellaan aamulla, perinteisesti osa porukasta on nakuna. Ehei, en minä tai Ukko kulta, huomasin vain valokuvista poikien olleen melko vähissä vaatteissa kuusta koristellessaan. Kai ne lähestyessään kolmea kymppiä rupeavat pitämään vaatteita päällään sisätiloissa.

Ei kommentteja: