sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Jollakin lailla pöhkö

Olen täynnä energiaa ja en saa unta, joten kirjoittelen teille mitä olen puuhannut viime päivät. Wanhan aseman joulu tapahtuma on nyt sitten pidetty. Kaikki suunnittelu ja järjestely on ohitse ja ainoa asia on ensiviikon loppupalaveri ja palautekeskustelu. Selvisimme hengissä vaikka joskus vähän epäilimme.
Lauantai oli hiljaisempi päivä mutta taianomainen. Valkoinen islanninhevonen teki työpäivän vetäen ihania nelipyöräkärryjään. Kärryissä oli nahkapenkit, sydämen mallinen astinlauta josta pääsi nousemaan kyytiin, punainen villavälly pompuloiden kera ja vanha aisakello sekä pienet kynttilälyhdyt. Vanhan aseman ikkunoista katsoessa tuntui kuin olisi siirtynyt ajassa sata vuotta taaksepäin, Iiris hevosen kulkiessa aseman ohitse. Taidekäsityöläiset olivat pukeutuneet vanhan ajan vaatteisiin ja tunnelma kahvilassa siirsi meidät aitojen jouluruusujen kanssa vuosisadan vaihteeseen. Tuntui kuin ei töissä olisi ollutkaan. Ihmisiltä sai niin kaunista palautetta, että kyyneleet tulivat silmiin.
Tämä päivä oli höyryjuna päivä. Ihmisiä oli enemmän ja lapset kokivat jotain ainutlaatuista. Sai nousta höyryjunan kyytiin ja pääsi kokemaan junan vihellyksen tuoman riemun. Kahvilan pelimannimusiikki siivitti mukavaa tunnelmaa.
Tapahtuman kaikki ponnistukset saivat palkinnon. Kävijä tavoite saavutettiin ja ihmiset tuntuivat aidosti pääsevän siihen tunnelmaan jonka halusimme heille välittää. Kyllä näin järjestäjän vinkkelistä jäi muutama asia ensi vuotta ajatellen korjattavaksi, mutta jotenkin on kohtalaisen tyytyväinen olo. Ihmiset tuntuivat huomaavan myös ne asiat jotka meille olivat tärkeitä, aidot taidokkaat tuotteet, laadukkuuden ja pienten yksityiskohtien huomioon ottamisen. Palaute on tosiaan ollut paras kiitos. Tiedän toki sen ettei kaikkia voi miellyttää mutta jotenkin löysimme sen tien jota haluamme kulkea tässä tapahtumassa ja toki kehittää mutta tiettyyn suuntaa.
Ehkei tarvitse olla paras vaan voi tehdä pientä ja kaunista.
Tämä vaatii myös veronsa, pari viime päivää on mennyt kokonaisvaltaisesti kaikenlaisten ongelmien ratkomisessa. Milloin on soitellut korvatunturille tonttujen aikataulua, milloin bensan ja kaasusytkärin kanssa leikkinyt pyromaania jätkän kynttilän sytytyksessä.
Huomenna on viimeinen kädentaitoryhmä ja taidan sen jälkeen ryhtyä oman joulun laittoon. Ja eihän tässä hätiämitiä, minäpä olin joulusadussa. Istuin hetken Iiriksen vetämissä kärryissä ja voin vaikka vannoa, että aika pysähtyi ja joku ajatteli vain onnellisia ajatuksia.

Ei kommentteja: