torstai 25. syyskuuta 2008

Viipaloitu villapaita

Torstai on kokeilevan kädentaidon päivä. Iltaryhmä huovuttaa eri tekniikoilla. Tässäpä kierrätystä parhaimmillaan. Löysin vihreän villapaidan kirpputorilta. Taskut antoivat idean käyttää ne kohdat kassiin, jopa kahteen kassiin.

Paidassa oli mukavan näköiset simpukkanapit, jotka ajattelin hyödyntää myös. Kun etsit vanutettavaa villavaatetta kirppareilta tai kaapistasi, varmista sen olevan huopuva. Yksinkertaisesti neuleet, jotka suositellaan pestäväksi käsin ovat aina sopivia.

Käytin hyödyksi valmista saumaa ja leikkasin kahvan laukkuosan jatkoksi. Sinä itse voit miettiä oman laukkusi muodon.

Käänsin neuleen nurin ja ompelin koneella suoraa ommelta laukun ulkosaumat sekä kahvan ulkoreunan.

Käänsin laukun oikein päin. Leikkasin huopuvasta langasta kaksinkertaisen palan, sijoitin sen kahvan sisään. Ompelin tavallisella ompelulangalla käsin kahvan kiinni, kiinnittäen sisällä olevan langan päistään muutamalla pistolla.

Kahvan ompelun jälkeen käytin kierrätyspitsin palaa, joka on värjätty, koristeeksi. Yksinkertaisesti laitoin taskuun superlonin palan ja neulahuovutin villatupsulla pitsin kiinni.

Alla olevassa kuvassa kassi on menossa pesukoneeseen huopumaan. Laitan kassin parin pyyhkeen kanssa ensin 40 asteen pesuun. Sen jälkeen muotoilen höyryraudalla kassin. Illalla laitan kuvan miten kävi.

Villapaidasta leikkasin siis kaksi pikkukassia, kaulurin ja ranteenlämmittimet. Paidasta jäi vielä pikkupaloja pohjaksi neulahuovutuksiin, ei hullummin euron investoinniksi.

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hieno veska! Kierrätystä parhaimmillaan:)

Inkivääri kirjoitti...

No ei paha tosiaankaan - tosi kiva laukku!

tiiu kirjoitti...

Mari ja Inkivääri, nyt joukolla neulepaitoja pilkkomaan:) kiitos kommenteista.