maanantai 8. syyskuuta 2008

Tämä päivä ja yön jälkeen seuraava.

Talviomatto olisi ylellinen kate metsän reunassa. Kuunliljat ovat kauniita varjon kasveja myös. Ystäväni mökillä kasvit ovat saaneet levitä rauhassa suuriksi aloiksi, ihminen ei muutamaan vuoteen ole niitä harventanut. Kaunis vihermatto sai jopa oman saamattomuuden pihalla tuntumaan suunnitelmalliselta. Haluan tietysti laajoja kasvualueita. Pois ajatus, ettei kukaan viitsi rajata kasvua pihassani.

Ensimmäinen päivä on pulkassa. Suunnittelu, tehtävän antoa ja neulahuovutusta. Hain Pikku ukon mummulasta ja kiiruhdin kotiin. Matkalla suunnittelimme spaketti veden keittoa, jotta saisimme iso veljien kanssa ruokaa mahdollisimman nopeasti. Kotona odotti ihana yllätys, Ukko Kulta oli tehnyt kanakiusauksen uuniin valmiiksi. Ihanaa.
Läheisellä on ollut tänään ollut huono päivä. Huomenna kotisairaanhoitoon soittelua ja miettimistä eri oireiden hoitoon. Käyntejä on on varmaan tihennettävä, toivottavasti niitä hyviäkin päiviä vielä tulisi.
Ulkona paistaa aurinko. Laitoimme saunan lämpiämään. Letut taitavat olla toivottu iltapala. Kohti huomista vain.

5 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Kyllä semmoinen itsestään laajeneva vihermatto olisi mukava - meillä laajenee kyllä, mutta vain se juolavehnä itsekseen, muita pitää avittaa:) Mukavaa iltaa ja viikkoa sinulle!

arleena kirjoitti...

Onkos tuo talvio ikivihreä kasvi, kauniilta matolta näyttää.
Kanakiusaus kuulostaa herkulliselta ja juuri se kiusaus-sana siinä.

tiiu kirjoitti...

Inkivääri meillä on suorastaan useita suuria vihermattoja juolaheinää, peltokortetta, maitohorsmaa ja muuta mukavaa. Voimaannuttavaa viikkoa.

Arleena, talvio on "ikivihreä" ja hauska lumen alta paljastuja. Huumaava kukkija myös, siniliila kukkamatto on vihreän lehvistön päällä upea. Kanakiusaus oli maustettu currylla, ihana syysruoka.

Arteeni kirjoitti...

Pikkutalvio ja kuunliljat kuuluvat minun lemppareihini ja ottaisin myöskin vihreän talviomaton puutarhaani!

tiiu kirjoitti...

Arteeni, ympäri vuoden vihreinä pysyvissä kasveissa on sitä jotakin :) Kiva kun kävit