perjantai 26. syyskuuta 2008

Viikonlopun viettoon


Auringonpaiste on hävinnyt. Viikon aikana onnistuin hankkimaan itselleni flunssan. Huuhailen nenäliinojen kanssa ympäri Turkoosia taloa, nenään sattuu. Taitaa olla parasta flussalääkettä lämmittää sauna ja höyrytellä eukalyptystä. Takkaan voisi virittää tulen ja teen pistää hautumaan. Pojat anoivat aamulla elokuva iltaa ja niin pieniin toiveisiin on helppo myöntyä. Ihanaa, että lapsille riittää kun isä ja äiti istuvat vieressä ja katsovat yhdessä elokuvaa. Animaatiot ovat kaikkien suosiossa, ehkäpä Liikkuva linna voisi olla illan päätähti.
Mikä on tämän talon emännän lempiväri? Kukaan ei varmaan arvaa yläkuvan väreistä sitä. Oli pakko ottaa valokuva kun huomasin vaatetangolla värisuoran. Eiliseen villakassiinkin onnistuin vähän punertavaa, liilaa ja fuksian sävyä saamaan. Ihan vahingossa vielä.
.Huovutus innostuksen vallassa kun olen, niin kuvaa vielä huivista. Huivi on märkähuovutettu. Vihreän villan lisäksi olen käyttänyt koristeeksi punertavaa Melli lankaa ja pellavakuitua. Vaalea kuitu siis ei ole lankaa eikä villaa vaan oikeaa pellavakuitua.Turkoosin talon eläinkanta ei syksylläkään vähene huomattavasti. Joskin joutsenten ja kurkien lepoa lähipelloilla, ennen muuttomatkan jatkamista, olen jo seurannut mutta posliinista eläimet eivät karkaa. Posliini purnukkaan on viikonlopun aikana saatava vähän varpuja ja sammalta. Himoitsen myös raudoitusverkon pingoitusta kuistin kaiteen ja katon väliin, siihen on hyvä valoja ripustella.
Flunssa vapaata , idea rikasta ja rauhallista viikonloppua kaikille.

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ihanat värit kuvissasi! Ja viikonloppusuunnitelmat kuullostavat kivoilta:)

tiiu kirjoitti...

Hei Mari, kiitos. Ajattelen , että värit ovat elämän suola. Ukko kullan silmiä kyllä joskus kirvelee kun on sitä "suolaa" niin yltäkylläisesti. Mukavaa viikonloppua.

Hanne kirjoitti...

Parantelehan itseäsi. Täälläkin alkaa pilviä kerääntyä taivaalle. Illaksi on sadetta luvassa. On ollutkin kaunista muutaman päivän.

Arvokasta, että lapsi osaa nauttia yksinkertaisista asioista. Kaiken ei tarvitse olla niin kauhean suurta, että se tuntuu jossain.

Hyvää viikonvaihdetta!

tiiu kirjoitti...

Hanne, Kiitos yritän höyrytellä ja levätä, syysflunssa iski aikaisemmin kuin ennen.) Kumma miten auringon pilveen meno vaikuttaa.. Yritän miettiä ettei syysistutuksia tarvitse kastella.
Olemme tarkoituksella etsineet pieniä iloja, sitten ne isot vasta mahtavia ovat:)

Krisse kirjoitti...

Kauniita värejä. Voi kun osaisi käyttää sisustuksessakin.
Hyvää viikonloppua!

-Krisse-

tiiu kirjoitti...

Krisse,kiitos. Mukavaa lauantain jatkoa sinne myös. Kotona on sisustuksessa pääosassa valkoinen, harmaa ja musta. Lime seinä keittiössä, turkoosi makuuhuone ja tummansininen taas tuovat väriiloa elämään. Tekstiileillä on myös mukava vaihtaa tunnelmaa. Väriä elämään:)