perjantai 12. syyskuuta 2008

Viikonloppu

Hengissä ollaan viikon työ rykäisyn jäljiltä. Viikonloppuun virittäytyminen alkaa. Ajattelin lämmittää vaihteeksi saunan. Mikä siinä on, että tuntee itsensä uudelleen syntyneeksi sen jälkeen kun on istunut hämärässä saunassa, lyhdyn valossa. Useasti vielä tuoksua löylyveteen ja musiikkia hiljalleen oven alta kuulumaan. Pika irtiottoa arjesta.
Huomenna menen opiskelemaan maalausta päiväksi, illalla piipahdan antamassa lääkkeet läheiselle. Ajan kulku on ruvennut tuntumaan erilaiselta. Mikä on tärkeää, mikä ei. Läheisen aika alkaa olla niin lopussa, että hiljaa vierellä istuminen on ruvennut tuntumaan päivän tärkeimmältä tehtävältä. Niin vaikeat kysymykset tulevat pohdittavaksi ,ettei niihin ole vastauksia ihmisillä. Mikä on meidän aikamme täällä. Millaista on elämän loppuminen.
Sen minä tiedän, että läheisen rakkaat, lasten lasten lapsiin ovat saaneet ihania muistoja. Yksin niiden takia on kannattanut yksi elämä elää.
Oikein rauhaisaa viikonloppua kaikille. Kuulkaa, lämmittäkää sauna.

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Voimia sinulle raskaana aikana...

Mari

Hanne kirjoitti...

Mikään maailmassa ei ole ihanampaa kuin sauna! Jos se on vielä veden äärellä, että pääsee uimaan se täydentää nautinnon. Saunaan jäävät kaikki huolet ja murheet. Tai ainakin helpottuvat.

Junika kirjoitti...

Meilläpä onkin savusauna tulilla :-). Hyvää loppuviikonloppua!

tiiu kirjoitti...

Wanhatar, kiitos on hyvä tietää että ihmiset välittävät. Aurinkoista sunnuntaita.

Hanne, sielun sisar:) leppoisia löylyjä

Junika savusaunan löyly on ihanan lempeä, ihania löylyjä. Kiitos samoin.