lauantai 27. syyskuuta 2008

Sammalta ja putoavia lehtiä

Sammalta kranssissa, oveen koristeeksi ja pikkuisen hamppunarua. Yritin koristeitakin sijoitella kranssiin mutta jotenkin oli sellainen päivä, jolloin vähemmän on enemmän. Aivan tarkoituksella on sammal valittu niin, ettei pelkästään vihreä ole kranssin väri. Katkoin valmiiksi pieniä pihlajan taimia, ajattelin sitoa ne torniksi ja ripustaa niihin lyhdyn tai valot. Koko komeus sitten isoon ruukkuun portaiden viereen niin eiköhän nää kotiin tulla.

Tuuli pyörittää lehtiä irti puista. Pojat ovat innoissaan kasatessaan lehtiä. He pyöräilevät lehtikasan lävitse ja ovat onnellisia lehtien kieppuessa ympärillään. Pikkuinen pyöräili koivukujaa pitkin ja oli oikein maalauksellisen näköinen keltaisten lehtien tanssiessa tiellä ja ilmassa.
Kuistin ruukut on tyhjennetty ja siivous tehty. Huomenna pitää mennä hivenen kauemmaksi hakemaan sammalta ruukkuihin, ei hätää, minulla on maanomistajan lupa. Alkava hirvenmetsästys vain ei oikein syvälle metsään houkuta, täytyy varmaan laittaa jotain kirkasta päälle ja minultahan se onnistuu.

11 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Kaunis tuo sammalkranssi, voi kun itsekin saisi aikaiseksi. Meillä on vielä kesäkukat ihan kesäterässä, ei henno ruukkuja tyhjentää, mutta kranssin voisi... Rentouttavaa viikonloppua!

tiiu kirjoitti...

Inkivääri, ensimmäisen pakkasen jälkeen sammal näyttää mukavalta:) Ihana kun teillä voi vielä nauttia kesäkukista, meillä ei enää lehdetkään pysy puissa. Leppoisaa yhdessä oloa sinne myös.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis on sammalkranssi. Täytyisikin vähän käydä sitä keräilemässä myös ruukkuihin,jospa vaikka huomenna sitten.
Kirkkaat vaatteet ovat hyvät nyt metsässä ja hirvikärpäsetkään ei niin ole kimpussa, kuin tummissa vaatteissa.

tiiu kirjoitti...

Eija, kiitos. Pidän kranssista itsekin, jotenkin kesän ja syksyn jälkeen alkaa yksinkertainen olla se miellyttävin. Sammal ruukussa on ihana vaihtoehto kanerville. Ne hirvikärpäset on melkein pelottavampia kuin hirvenmetsästäjät:)

SariW kirjoitti...

Kaunis sammalkranssi : ) Ihanat kuvat, varsinkin tuo vaahteranlehtikuva. Vaahtera on yksi lempipuistani, etenkin näin syksyllä.

tiiu kirjoitti...

Sariw kiitos, olen aina vähän huolissani noista kuvista koska otan ne tavallisella digikameralla, jos olisi aikaa voisi paneutua asiaan oikein kunnolla. Vaahterat ovat olleet tänä syksynä meillä erityisen upeita.

Mari kirjoitti...

Kaunis kranssi! Ja muutenkin ihanan syksyiset kuvat.

tiiu kirjoitti...

Mari kiitos, syksy jatkaa tuloaan meillä suorastaan sataa lehtiä:)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana tuo kranssi!

arleena kirjoitti...

Siellähän on syntynyt kaunis kranssi.

tiiu kirjoitti...

Nia kiitos.

Arleena, käytin vanhaa koivuista kranssin pohjaa, johon sammaleen kiinnitin yksinkertaisesti narulla. Helppo, edullinen sekä omanmielen mukainen:)