perjantai 15. helmikuuta 2008

Vaatekankaat

Kesäinen kangaskassi, olen ihastunut kankaan sävyihin. Talvella kassi keikkuu vanhan tuolin selkänojalla makuuhuoneessa. Ilahduttaa ympäri vuoden.

Pikkupussukka on kangasta, josta ottaisin jakun, heti kun löytäisin sopivan palan. Turkoosi ja oranssi ovat varsin vinkeä pari.

Ohuen paitapuseron kangas ilahduttaa talvipäivää. Sävy on yksi lempivärejäni.Kesämekko ensikesäksi, alle samaa sävyä oleva pitkä trikoohame. Johan sadepäivätkin tuntuvat aurinkoisilta
Tunika on valmistettu neljästä eri kankaasta. Mukava talonpoikaistyyli ilahduttaa käytännöllisyydellään.
Kirsikan väriset pellavahousut saavat minut suunnittelemaan saman sävyisen villatakin neulomista.
Armas alushame, tuskin mikään vaatteeni on ollut yhtä ahkerassa käytössä. Täysi turhake mutta niin tarpeellinen mustan hameen alle.

Lempi sävyjäni on myös hameessa jota pidän mustan trikoohameen päällä. Kerrospukeutuminen on kivaa, käytännöllistä ja lämmintä.
Tämä päivä on mennyt leipoessa huomista varten. Tein purjo-kinkkupiirakan, aprikoosi-rahkapiirakoita , suklaakakkua, muropikkuleipiä ja mokkaruudun, jonka kuorrutukseen laitoin paljon sitruunaa. Varsinkin kinkkupiirakkaan olin tyytyväinen. Ohje pääsee varmasti pieneen vihreään kirjaani, jonne kerään ohjeita. Kirjaan merkkaan myös muistiin juhlien ja esimerkiksi joulun ruokalistoja. Myöhemmin on mukava lukea mitä syötiin keskimmäisen synttäreillä vuonna se ja se, juhlavieraat kirjaan ylös myös. Näin säilyvät muistot myöhempien juhlien järjestelyjä varten, vieraat eivät saa joka kerta samoja herkkuja.

2 kommenttia:

magi kirjoitti...

Armas alushame ja kirsikanväriset housut...upeita hehkuvia sävyjä...
Nautinnollista viikonloppua notkuvien pöytien ääressä!

tiiu kirjoitti...

Kiitos, toivottavasti sovin housuihin maanantaina :)