tiistai 12. helmikuuta 2008

Pikku pakkasta

Aamulla oli pikku pakkanen, talitintti lauloi ja oli kuin oikea talvi joskus ennen muinoin, aurinkokin uskaltautui näyttäytymään. Kevät tulee pikku hiljaa, vaikkei meillä voi talvea sanoa olleen. Lisääntynyt valo innosti ystävän ankat munimaan ensimmäiset munansa. Pääsen maalaamaan ensimmäiset ankanmunat tänä vuonna. Ankanmunat ovat varsinaisia aarteita maalarille, niiden pinta on ihanan sileä. Ne ovat lempi maalausalustani.
Aamu meni opetuspuuhissa. Päivällä olin kokouksessa suunnittelemassa kädentaitajien tapahtumaa ensi kesälle. Sen jälkeen jatkoin palaverissa, jossa sovittiin tuotteitteni jälleenmyynnistä parilla paikkakunnalla. Sovin myös liiketilan koristemaalauksen teosta ja aikataulusta. Illalla oli toinen opetusryhmä. Siinäpä sitä yhdelle päivälle ja yhdelle ihmiselle.

2 kommenttia:

magi kirjoitti...

Hei! Neuvoisitko minulle miten aurinkovärjätään. Olen jo vähän tietoinen mutta toivoisin voivani kokeilla joskus lasten kanssa koulussa.

tiiu kirjoitti...

Aurinkovärjäyksessä luonnonkuituinen kangas (pesty ja silitetty puuvilla/pellava) asetetaan suojatulle alustalle. Kangas kastellaan aivan märäksi ruiskuemulsiolla, johon on laitettu väripigmenttiä, voitte levittää vaikka isolla maalisiveltimellä. Päälle laitetaan esto esim. kasvinlehti tai kalvosta leikattu kuvio. Eston pitää olla tiivis, paperi esim. on liian huokoinen. Annetaan kuivua paikallaan hyvin, esto pois ja kuvio on piirtynyt vaaleampana kankaaseen. Kiinnitys silittämällä tai uunissa 150 astetta ja viisi minuuttia. Älkää tehkö lattialämmityksen päällä, vaikka kuinka suojaisit, laatta piirtyy kankaaseen. Eri värisiä liuoksia voi sekoitella samaan työhön. Kuivuminen voi tapahtua vaikka pimeässä komerossa kunhan se saa rauhassa olla paikoillaan. Nimi vain hämää.:)