keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Kuopuksen posket

Kotiutuessani töistä illalla, kuopus tömisteli portaat alas vintistä. Hiukka ihmettelin, isi kun oli nukuttamassa poikia. Syy selvisi pienen kääntäessä toisen poskensa valoon, verinaarmuja melkoinen jono poskessa ja leuassa. Sitä ihmettelin, että mitä ja miten. Pikku ukko rehvakkaasti; naama eellä mäestä jäähän ja naurua päälle. Äitiä ei naurattanut, säälitti ja säikäytti, sen verran hurja oli näky. Jäin alas ja kuulin kun poika kommentoi ylhäällä äidin reaktion. Äiti sanoi, että Hellan Jumala.
Laitan kellon soittamaan ajoissa huomen aamulla. Pitäisi maalata pari kymmentä lasia ja posliinimunia. Kerätä messuilu kamat ja illalla opettaa aikuisten kokeilevaa kädentaitoryhmää. Tahti tuntuu pysyvän jokseekin samana vaikka mitä tapahtuisi. Kuvittelen löysääväni ja huomaan tekeväni niin, että heikompia huimaa.

Torstain ryhmä on uusi, olemme kokoontuneet vasta uuden vuoden jälkeen. Kaikki tekeviä aikuisia, joilla on halu oppia uutta ja pohtia erillaisia ratkaisuja. Erittäin motivoiva porukka opetuksen kannalta. On aivan ihana miettiä sakilla miten joku juttu olisi viisainta tehdä tai voisiko joku uusi ratkaisu olla mahdollinen. Keväällä huovutamme, maalaamme pisankamunia, teemme paperibatiikki kokeiluja, paperimassasta teemme kolmiuloitteisen työn, pienen mosaikkilaatan ehdimme kokeilla ja hivenen kokeilla mitä syntyy betonista. Odotan itsekin torstaita.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Paperimassa ja betoni ovat materiaaleja, joista olisi mukava toteuttaa reliefin ja pienoisbetonipatsaita.

Joskus sitten, kun on taito ja aikaa.

tiiu kirjoitti...

Paperimassa on tosi nopea tekniikka rakentaa kolmiulotteisia asioita verrattuna betonin "kasvattamiseen". Ekovillan, kipsin ja liisterin sekoitus on mukavan tuntuinen ja aika helppo materiaali. Kemiallinen paperimassa on huomattavasti vaativampi käsiteltävä.