maanantai 18. helmikuuta 2008

Lepäilyn hyvät puolet

Kun joutuu pakkolepoon, on ihanaa saada "luvallisesti" levätä. Olen tosin tänä aamuna joutunut perumaan tunteja ja sovittelemaan muita töitä. Ajattelin kyllä ensin hoitaa tämänkin viikon opetukset, mutta jatkuva kuumeen sahaus ja huimaus pistivät ajatukset uusiksi. Jos heikottaa niin ettei jaksa seisoa pitkään, niin todennäköisesti ei pysty raahaamaan tavaroita opetuspaikkaan ja takaisin sekä seisomaan siellä 3 tuntia.
Sen verran virtaa on ollut, että olen katsellut mosaiikki kirjaa ja löytänyt pihaan toteutettavan työn. Mehikasveja löytyy lumen alta noin 30 erillaista lajiketta. Tuollainen miniotos mosaiikkikehyksessä olisi mukava vaikka portaiden lähellä, mikä parasta löydän varastosta työhön sopivaa laattaa. Kannattaa olla tuttavien virallinen rakennussiivooja, moni mosaiikkityö on tehty toisten rakennusjätteestä.

En jaksanut etsiä jemmaamiani siemenpusseja, joten yllä oleva kuva tervetuloakyltin kuvio saa kuvata kevät puuhia. Siemenluettelon varasin sängyn viereen ja kun jaksan olla pystyssä vähän pitempään, tuikkaan tomaatinsiemenet itämään. Luettelo on kesän vihanneksia varten, esikasvatettavien siemenet on jo hankittu. Viime kevät oli hektinen, enkä laittanut kasvihuoneeseen mitään kasvamaan. Kesän mittaan huomasin kaihoavani koko ajan omia tomaatteja ja kurkkuja. Olen myös kasvattanut tavallisesti kesällä kasvihuoneessa perennantaimia, jotka siirrän ulos omille paikoilleen syksyllä. Omia siemenistä kasvatettuja monivuotisia kasvaa ympäri Turkoosia taloa. Morsiusharso, korallikeijunkukka, valkoinen karpaattienkello, mirrinminttu, palavarakkaus, humala, kalliomaksaruoho, ajuruoho ym. Keväällä piha pääsee taas käsittelyyn vuoden tauon jälkeen.

3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Olipa ihanat mehikasvit, mieleni tekisi niitä sisälle ruukkuun. Minulla oli pari kesää mehikasveja pihapenkissä, mutta jostain syystä ne hävisivät ei vaan enää tullut pintaan mitään.

Kukkia aion minäkin kylvää ruukkuun.

tiiu kirjoitti...

Oma kesäkukka suosikkini on ruukuissa kasvatettuna, kääpiösamettikukka. Todellinen joka paikan kasvi, muut samettikukat eivät säväytä. Kääpiösamettikukkien ehtymätön kukinta ja vaivattomuus on ehdoton plussa. Kasvinmallikin on ihana, kukkiva pallo.

magi kirjoitti...

Lepoa ja kesäisiä ajatuksia!