torstai 21. helmikuuta 2008

Koko ensi viikko maalataan

Hyvä ystävä, jonka kanssa teemme kesällä myyntinäyttelyn, ilahdutti pupulla. Teemaan sopivasti, koska pääsiäinen pukkaa jo kohdallani töitä täysillä. Flunssa alkaa olla voitettu kanta ja illalla kokeileva kädentaitoryhmä maalailee kankaita. Pohjia värjäsimme viime kerralla. Huomenna on suunnittelukokous maaliskuun alun näyttelyrakentamisesta. Meitä on kuusi naista, olemme saaneet kutsun käsityömuseon näytönpaikka näyttelytilaan ja kaikki pitää suunnitella valmiiksi.

Maaliskuu on niin munanmaalausta täynnä, että aloitan opiston lomaviikolla ja teen työhuoneella pitkiä päiviä, munia maalaten. Varattuna on hanhen-, ankan- ja kananmunia. Mehiläisvahaa on möykky odottamassa ja varsinaisiin näyttelyyn tuleviin muniin suunnitelmakin valmiina. Suunnittelen vähän jotain erillaista toteutettavaksi. Itse olen aivan intona. Kuvia seuraa myöhemmin.

Pojilla on loma ensi viikolla, Ukko kullalle osuu muutama vapaapäivä ja itse ajattelin tehdä ne pitkät päivät satunnaisesti. Loppu aika vietetään ulkona, nuotio viritetään pihalle ja kaakao tehdään oikeasta suklaasta. Valitettavasti minnekään kauas emme voi lähteä, mutta vietetään sitä laatuaikaa rauhassa kotona saunaa lämmittäen ja elokuvia katsellen.
Kuvissa aikaisempien vuosien maalauksia, pisanka tekniikkaa käyttäen. Täydet munat vahataan ja kastellaan väriliuokseen, tätä jatketaan kunnes halutut kuviot on tehty. Muna kastetaan sulaan parafiiniin ja suojataan näin munan pinta. Munan tehdään yksi reikä, josta pumpataan ilmaa. Ilma työntää sisuksen ulos. Huuhtelun jälkeen lämmöllä puhdistetaan vaha pois. Sen jälkeen pinta lakataan ja sisälle voi ruiskuttaa mehiläisvahakerroksen suojaksi.
Käsityömuseon näyttelyn lisäksi, pidämme siellä pajapäivän ja työnäytöksiä. Museokaupasta saa myös ostaa muniamme. Meillä on myös toinen näyttely ja myyjäispäivä tässä lähellä. Paikalliseen ordotoksikirkkoon olemme menossa, pääsiäisen aikaan siellä on joka päivä joku meistä myymässä munia. Helsinkiin levittäydymme uutena aluevaltauksena, relief tekniikalla kuvioituja munia löytyy maaliskuussa Zen Zulusta.
Taidanpa mennä piiloon maaliskuuksi. Kirjattuna nuo hommat tuntuvat aika paljolta. Kaikki normaali hässäkkä kun hoituu tuon lisäksi. Iik.

3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Onpa taidokkaasti maalattuja pääsiäismunia. Tosi hienoja, oikeita taideteoksia.

magi kirjoitti...

Oikeita taideteoksia!!!

Kuule, jos joskus haluat vaikka korttejani, voisimme tehdän jonkun vaihdon...

Voi kun pääsisin joskus oppiisi...

tiiu kirjoitti...

Arleena; kiitos. Mukava, että ajattelet noiden olevan kauniita. Pisanka maalaus on niin vieras ilmiö suomalaisille, että joskus se aiheuttaa melkoista kummastelua. Pääsiäisenä se kyllä vielä menee mutta kun pisanka on paljon muutakin.

Magi; kun näyttelytouhut on takana, voisimme palata vaihdon merkeissä jos sinulle sopii.Oppiakin saa meiltä munaklubilaisilta Keski-Suomessa. Yksi klubilainen opettaa useissa kansalaisopistossa. Tänä vuonna meitä on pyydetty useampaan paikkaan opettamaan ja olemme joutuneet jo kieltäytymään joistakin jutuista.Ensi vuonna sitten esim. Lahteen ja muualle.