torstai 8. toukokuuta 2008

Nenä jäässä

Ilmat ovat muuttuneet niin nopeaa tahtia etten perässä pysy, voivathan ne ajatuksetkin olla vähän muualla. Nyt kuitenkin kävi niin , että toissa aamuna heräsin nenänpää huurassa. Illalla oli ihanan lämmin ja avasin makuuhuoneen ikkunan ja laitoin patterin pois päältä, vakituiset kesän aloittajaiset. Aamulla kärsin sitten peiton ulkopuolella olevien ruumiinosien jäätymisestä, hyvin kyllä nukutti. Ikkuna on siis pysynyt kiinni. Ihme, ettei Ukko kultakaan mitään huomannut, saattaa kyllä olla jatkuvalla remontoinnilla osuutta asiaan.
Uusi multakuorma tuli pihalle. Kiinanlaikkuköynöksen löysin taimimyymälästä ja olin ikionnellinen. Vähän on tietysti riskaapeliä laittaa sitä meidän kasvuvyöhykkeelle mutta Turkoosi talo on niin suojaisella paikalla, että muutkin arat kasvit menevät täällä. Huomaatte varmaan pihahöynähdyksen hönkäisyt, jotka vain pahenevat.
Ukko kullan kanssa kävimme kaiken muun lisäksi hakemassa sisämaaleja. Olemme asuneet tässä mökissä yli kymmenen vuotta ja on aika maalata sisältä ja vähän kohentaa muitakin paikkoja. Katot ja seinät valkoiseksi, harmaata mausteeksi. Älkää säikähtäkö, makuuhuoneen turkoosiin seinään ei kosketa, saisin varmaan paleltumien lisäksi kouristuskohtauksen jos en illalla voisi silmäillä turkooseja seiniä. Keittiön päivittämisen aloitimme jo viime kesänä ja nyt menemme olohuoneeseen ja eteiseen. Ukko kulta maalasi pohjamaalilla jo eteisen katon ja seinät.Voi kunka ihanan puhdasta sekä valoisaa tuli ja vielä paranee.
Töitä yritän väkertää joka välissä , pää pursuaa kesän töitä. Joku ehdotti listaa, johon voisi vetää yli kaikki tehdyt työt. Saattaa olla tarpeellinen ja käyttöön otettava idea. Työn lisäksi on mukava matka tiedossa kesäkuussa, meikä tyttö lähtee käsityöläisten kanssa kahdeksi päiväksi Turkuun ja Fiskarsiin, jee... Mieli kevenee kun mietin mitä kaikkea mukavaa saan katsella ja kosketella.

3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Keväällä haluaa raikastaa myös sisällä ja maalillahan sen saa aikaan suht nopeasti.
Pihahommat ovatkin juuri nyt kaikilla ajankohtaisia, tosin meille on tuotu multaa vain säåkeittäin.

magi kirjoitti...

Fiskars on mieletön paikka. Olen saanut kunnian talsia pikkukaduilla parina kesänä ja eräänä talvena.

tiiu kirjoitti...

Arleena, olen vilkuillut vähän ja ajatellut sinun tehneen niin monta istutusta, että tarvitset varmaan sinäkin kohta kuorman multaa.
Magi, odotan matkaa todella paljon. Mukava kuulla että syystä.