torstai 1. marraskuuta 2007

Tonttuillaan

Tässäpä kaikille hivenen tonttuilua. Tontut on neulahuovutettu. Kranssin pupu on myös neulahuovutettu.
Kranssin koristeena on lehdillä peitetty sanomalehdistä tehty "kori" jossa on rosepippuria. Lisänä sammalta siellä täällä.
Valitettavasti koriste ei kauan kestä, täällä Turkoosissa talossa kun olemme niin puskassa, että talitintit nokkivat villasta tehdyt koristeet. Ilo on siis rajallisen ajan mutta kierrätys kunniaan, pitäähän tinttien pesien pysyä lämpimänä.
Talvi nimittäin rupeaa hivenen tunkemaan kylmää meillekin. Tänään on yön sateen jälkeen vähän aurinko paistanut ja ilma tuntunut viileämmältä kuin päiviin. Talveksi laitan uuden koristeen, vielä en ole päättänyt tyyliä mutta jos ei lunta pian pukkaa, jotain vaaleaa ja lumimaista sen olla pitää. Huopa voisi olla mukava materiaali mutta väri on vähän vaikea, valkoinen ehkä hukkuu valkoista ovea vasten. Ehkä jotain muuta lumimaista ja huovasta värikkäät koristeet. Tuumausmyssy päähän.

Sininen tonttu on myös neulahuovutustyö. Tausta on rypistettyä paperia johon on sienellä töpötetty valkoista akryylimaalia. Koristeena on painettua ja poltettua lakanakangasta. Syliinsä tonttu on saanut rosepippuria pienessä lasipullossa, korkkina vanha simpukkanappi. Kanelitanko on saanut tervanaruvyön ja puulusikka on aseteltu käteen. Koko komeus on kasattu kuumaliimaa apuna käyttäen. Tonttuja olen tehnyt jouluisin useita eri värejä käyttäen ja kierrätys tavaroita hyödyntäen. Vanhat avaimet ja pullot ovat mukavia somisteita kransseihin ja tauluihin. Aurinkovärjäystä olen hyödyntänyt taustoissa, kuusikuvioita ja muuta jouluista.
Huovutus on mukavaa, olen vuosien varrella käynyt opettelemassa useita eri tekniikoita. Eli vapaalankahuovutus, neulahuovutus, perinteinen tasohuovutus saippuaa ja vettä käyttäen, nunohuovutus ja kolmiuloitteisia muotoja huovuttaen on ollut opinto-ohjelmassa. Tein itselleni jakun värjäämällä pellavaa batiikki tekniikalla siniseksi, sen jälkeen neulahuovutin kuvioita sinne tänne limenvihreällä, sinisellä ja viininpunaisella. Sen jälkeen pesukoneeseen parin pyyhkeen kera ja pesu. Onnistui yli odotusten ja sai miettimään asustekankaiden tekoa. Vanhimmalle pojalle tein porkkanatossut ja siskolle mansikoilla koristellut tossut. Tossut huovutin valkoisesta villasta mallineen päälle. Porkkanat ja mansikat huovutin sinne tänne ja kippurakärjet saivat pallot koristeeksi. Hyvin tyytyväisiä kayttäjiä on ollut. Villan kanssa lätryy on hauskan lisäksi terapeuttista. Kaikki huovuttajat yhtykää!

Ei kommentteja: