torstai 22. marraskuuta 2007

Puuha päivä

Aurinkovärjäys on iloni, oranssista kankaasta on tehty pieniä pehmeitä sydämiä.
Tervetuloa kyltissä on pieniä kukkia kranssin muodossa.
Päivä on mennyt lauantain juhlien tarvikkeita haaliessa ja listatessa mitä pitää ottaa mukaan.
Kamerankin otan mukaan, kuvaan koristelua ennen vieraita. Melkein kaikki tarjottavat on tilattu mutta leivon glögikiille kakun ja suolaiset piirakat. Koska omistan ne lehmän hermot, teen kakun huomenna hyytymään ja piirakat vasta lauantai aamuna. Olen todennut tuoreet tuotteet paljon maukkaimmiksi. Ajan käyttökin on testattu jo monesti, hyvin ehtii.
Tänään minun piti kyllä leipoa osa mutta kuten monesti, tuli esteitä. Isä oli sooloillut ja hankkinut pöytäkoristeeksi punaisia kukkia, onneksi on useampi huone jonne kukkia tarvitaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tilasin sitten valkoisia lisäksi. Kaikki hopeiset ja vihreät joulupallot on kaivettu esille. Neilikka koivu taitaa vaihtua neilikka kuuseen. No niin näin, laitan kuvia miten kävi. Kahdessa huusollista on kaivettu kaikki lyhdyt ja lasimaljat, kynttilöitä on varattu vaikka kuinka. Puuhaa taitaa kestää lauantaihin.

6 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Taas kyselen, kun minua kiinnostaa kertomasi aurinkovärjäys, mitä tai minkälainen toteutus se on ?
Kiitos jo etukäteen.

arleena kirjoitti...

Sorry, kommenttini jälkeen luin kaikki 5 kpl aurinkovärjäyksestä kertovaa blogiasi, joten kysymykseni on aika turha nyt.

Mutta tarkoitatko, että värjäät jo kuvioidun kankaan ja sitten maalaat tehosteita eli kuvioita lisää kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Olinko hakoteillä ?

tiiu kirjoitti...

Hei
aurinkovärjäys on sitä, että ruiskuemulsiolla ja pigmentillä värjätään kangas.Kangas kastellaan aivan märäksi ja päälle esto (muovikalvoa tai kasvinlehti ym.). Annetaan kuivua ja esto pois jolloin kuvio on vaaleampi. Kiinnitys lämmöllä, silitysrautaa käyttäen ja sitten maalaan käsin kuviot päälle, aivan tavallisia kangasvärejä käyttäen. Alunperin kankaani ovat valkoisia lakana tai pellava kankaita. Sorry pitkä sepustus, opettaja astuu esiin.

arleena kirjoitti...

Kiitos selonteostasi. Nyt voisin jopa kokeilla värjäystä. Saako askarteluliikkeistä juuri tuota emulsio- ja pigmenttiväriä, jolla kangas värjätään.

tiiu kirjoitti...

EMO tuotteella on ainakin ko. tarvikkeita voi tilata netistä ja luulen että sieltä löydät jälleenmyyjät myös. Todennäköiseti myös askartelukaupoista löytyy. Värjäys iloa.

arleena kirjoitti...

Kiitos avustasi. Katsotaan mitä tuleman pitää joulukiireiden jälkeen.