maanantai 26. marraskuuta 2007

Juhlat

Tässä on mennyt muutama päivä aika tiukasti 60-vuotis synttäreiden merkeissä. Perjantai koristeltiin vanhaa asema rakennusta. Lauantai aamu meni leipoessa ja kahden aikaan oli sitten juhlan aika. Ohessa kuvia eri kohdista, pöytää kuvasin vähän joka puolelta. Punaiset ruusut ja kynttilänjalka olivat yhden sivupöydän koristeena.
Noutopöytä oli sivuhuoneessa jossa oli ihanat tapetit ja vanha pönttöuuni. Kaappien päällä oli lasikulhoja joissa oli joulupalloja. Kynttilät olivat laseissa.
Noutopöydän päällä oli laatikko nurin ja sen päällä hallaharsoa. Harson päällä kukkalaite ja kynttilänjalat, pari joulupalloa siellä täällä.

Pöytä sopi hyvin aseman tunnelmaa. Ulos laitoimme lyhtyjä tuomaan tunnelmavaloa sekä havut portaiden eteen. Eteisaulassa oli kuusi jonka jalka oli hallaharson peitossa, harsolla oli hopean värisiä palloja. Kuusen koristeen valkoisia neilikoita ja hopealankaa. Isossa salissa oli kaikissa pöydissä mariskoolit sekä kynttilät laseissa. Skooleissa tietysti suklaata. Vieraiden kukkia laitettiin pöytiin sitä mukaan kun niitä tuli. Koristelu oli jokseekin onnistunut.Kuusesta laitan myöhemmin kuvan, olen näköjään onnistunut sohlaamaan sen jonnekin.
Muuten kyllä meinasi tulla katastrofi. Ohjelmaa riitti niin, että kaikki vieraat tulivat yhtä aikaa kahville ja vähän aikaa juostiin. Onneksi Veli veikeä osallistui yllättäen ja oikeaan aikaan kahvin kaatoon, muuten oltaisiin oltu pulassa. Suvussa on näköjään enemmänkin kriisitilanteen toimijoita. Omat pojat oli kerrassaan ahkeria likaisten astioiden kuljettajia sekä Ukko kulta taas mies paikallaan. Loppu hyvin kaikki hyvin. Eilinen eli sunnuntai tosin meni sitten loppusiivouksen kurimuksessa. Aamulla olo oli kuin selkäsaunan jäljiltä, jouduin turvautumaan särkylääkkeeseen päästäkseni liikkeelle ja ei alkoholia ei tarjoiltu, kaikki lihakset vaan sanoi työ sopimuksen irti. Vauhtiin päästyäni siivous sujui, ja nyt on tuokin kalenterin täyttö hoidettu kunnialla. Päin seuraavaa haastetta.
Viikko näyttää siis tältä. Maanantai kokous ja puheluita. Sähköpostin siivous ja vastaukset. Tiistai aamuna klo. 08.00 ensimmäinen tapaaminen ja koko päivä iltaan 20.30 asti kiirettä. Keskiviikko koko päivä kiinni hommissa. Torstaina rakentamaan näyttely osastoa. Perjantaina myyntitapahtuma. Lauantaina koulutus. Sunnuntaina myyntitapahtumassa ja purku. No, sehän kuulostaa aivan normaalilta. Täyttä höyryä hommia päin, asia kerrallaan.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Kauniin näköistä, hopeaa ja valkoista oli juhlissa. Neilikkakuusi on kiva idea.

tiiu kirjoitti...

Kiitos, jotenkin se vanhan aseman tunnelma oli ihana, eikä kuvista valitettavasti välity.