perjantai 16. huhtikuuta 2010

Käsitekuvataidetta


Viime viikonloppu jätti ajatuksia muhimaan. Viikonlopun aikana syntyi aihioita tulevaan. Käytin minulle erittäin tärkeitä materiaaleja, kirjan sivuja ja lasten valokuvien kopioita. Työn nimi kuvaa ajatustani, kuten käsitetaiteessa useasti tapahtuu. Työn nimi on "Sanoista särkyvät". Revin työn pohjalle kirjojen sivuja. "Hauraat" lapsien kuvat revin myös korostaakseni sanojen voimaa. Päälle valkoista maalia, jonka silmien kohdalta pyyhin sienellä pois. Työn reunat jätin harkitusti epätasaiseksi. Aluspahvi myös nostaa työn alustasta, kehyksessä ylemmäs.


Tuo viime lauantai ja sunnuntai oli kaiken kaikkiaan jotenkin ideoita avaava. Työn alla on nyt tekstiilityö. Kierrätysneuleesta ja pohjakankaasta teen kolmiuloitteista työtä. Se on tosin vasta kokeilu pintakuvioinnista. Loppullinen työ on sitten hivenen haastavampi. Sen teen pellavalle, jonka pinnan maalaan käsin. Maalatulle pinnalle tulee sitten vihkipukuni neuleesta kuviot.


Tulevan viikonlopun käytän koulutuksessa. Syksyn näyttely vaatii taas huomiota, näyttelyn käsikirjoitukseen tutustuen ja henkilökuva tarinaa kehitellen. Sunnuntai olisi sitten ensimmäinen vapaapäivä kolmeen viikkoon, mitenhän sitä osaa oikein olla:)
Sateen uhasta huolimatta mukavaa viikonloppua kaikille. Minä ajelen tässä vielä pari päivää
eläintarhan läpi. Pienempi kylätie kulkee läpi kevään tekemän lammikon. Joutsenet nousevat töyhtöhyyppien ja sorsien kanssa tielle lepäilemään. Ajo on parinkymmenen kilometrin tuntivauhdilla lintuja väistellen hilpeyttä herättävää. Kyllä kevät on mukavaa aikaa.


2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kevät on ihanaa aikaa:) meidän takana tuolla vähän matkan päässä olevalla pellolla oli tänään 8 joutsenta. Kurki pariskuntaa en nyt nähnyt ehkä jatkaneet matkaa?
Onnea uudesta perheenjäsenestä:)

tiiu kirjoitti...

Kiva kuulla sinusta. Meillä kurjet pesivät lähellä olevalla"suopellolla" saamme ihailla koko kesän niitä. Kivaa kesän odotusta sinne.