torstai 22. huhtikuuta 2010

Arjen luksusta

Tänä keväänä olemme saaneet nauttia tavallista suuremmista joutsenparvista. Lähipellot ovat olleet täynnä lepääviä joutsenia. Suopellon saldoksi tuli eilen kuusikymmentä lintua. Vieressä olevan pellon määrä oli 45 lintua. Yksittäisiä pareja on useita. Minä nautin noista isoista linnuista. Viime syksynä surin paria, joka ei tänä kesänä pesi. Linnut lensivät voimajohtoon ja molemmat kuolivat, oli surullista nähdä elämän kadonneen, jostain niin kauniista ja voimakkaasta. Tämän kevään voimakas muutto korvaa menetyksiä.

Sulamisvesilammikon reunalla näin myös mustarastaan ja korpin. Olin jo unohtanut miten kaunis lintu korppi on. Kiiltävän musta ja kookas, nokan muoto on kuin tehty maalattavaksi. Odotan opetuksien loppumista nyt innoissani. Kankaalle on siirtymässä niin monta lintua.

2 kommenttia:

kesän taikaa kirjoitti...

Siellähän isoja joutsen parvia. Olen myös kuvannut noita valkoisia valloittajia, mutta täällä olen nähnyt etupäässä pareittain lentäviä.

tiiu kirjoitti...

Kevät näkyy ja ennenkaikkea kuuluu.. meillä näkee usein suuriakin parvia muuttamassa. Valitettavasti olemme välilaskupaikka vain. Pellolla hämärässä lepäävät linnut ovat kyllä vaikuttava näky.