perjantai 25. syyskuuta 2009

Kukkia kirpparilta

Kiertelin viikolla paikkakunnan kirppareita. Törmäsin liiviin, jota en voinut ohittaa. Mukaan lähti Unkarissa valmistettu pojan liivi. Todella huolella valmistettu ja aivan pitämätön. Vuoren hierogyfejä tarkasteltuani minulle selvisi valmistusvuosi 1950. Minua huvitti sattuma, katselin Unkarissa kirpputorilla vanhoja tekstiilejä. "Antiikilla "oli sellainen hinta, etten sieltä tuonut kirjottuja liivejä. Kotipaikkakunnan kirpputorilta liivi lähti 50 sentillä, kai tuo oli meille sitten "tulossa".
Myyntipäivä takana, jaksamisreppu tyhjä. Sauna piristi sen verran, että jaksoin raahautua koneelle. Kohta kaivan hyvän kirjan ja kommin sänkyyn. Huomenna on se kiva päivä, pääsee ekojuttuja opettelemaan. Karkkipapereiden ja muovipussien lisäksi pitää etsiä valokuvia ja vinyylilevy, jotain mainintaa oli vahvasivuisista lehdistäkin. Nyt, jänskittää mitä siellä noista syntyy. Mukavaa syysviikonloppua kaikille. Ladatkaahan akkuja kaiken kivan tekemisellä.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Olipas se hyvä löytö. Mahdollisesti vielä käsinkirjottua ja unkarilaista kansanperinnettä

tiiu kirjoitti...

Arleena, en meinannut uskoa silmiäni kun tuon löysin. Kirjonta näyttää minusta käsintehdyltä ja on todella hyvin säilynyt. Luulen, että liivi on tuotu matkamuistoksi. Saaja ei sitä kyllä ole käyttänyt, joku on sitten sen kiikuttanut kirpparille, minun onnekseni.