maanantai 15. joulukuuta 2008

Postikorttitehdas

Joulukorttien lähettäminen lähestyy. Pientä kauhua tuntien mietin ostokortteja ja aikatauluja jotka kallistavat kohti ostokortteja. Aikani pähkäilin ja mietin. Keskimmäinen ilmoittautui vapaaehtoiseksi avustajaksi ja niin me pykäsimme lauantai iltapäivällä viisikymmentä joulukorttia. Revi,leimaa ja liimaa systeemillä. Eikä tehnyt tiukkaakaan, ainoastaan korttien postiin saaminen ja osoitteiden löytyminen tekee tiukkaa. Kortit on siis tehty näin, kirpparikirjan sivut revittiin vedellä kostutuksen jälkeen kahtia. Sivulle leimattiin mustalla hyvän joulun toivotus ja joulupallot. Sen jälkeen liimattiin palloon valmiit lumihiutaletarrat ja päälle palloon maalattiin siveltimellä valkoista. Geelikynällä vielä laitettiin palloihin nauhat. Viimeiseksi sivun palanen teipattiin kaksipuoleisella teipillä mustaan tai valkoiseen kartonkiin. Nopeaa ja yksinkertaista, varsinkin jos käyttää lapsityövoimaa.

Arkartelu on jatkunut sitten lapsityövoimalla eilenkin. Rose- kukantekolaitteella meillä on kaksi isompaa poikasta tehnyt joululahjoja koko suvun naisille ja opettajille. Jokaista kukkaa tehdessä on mietitty saajan värimaailmaa. Olen ollut ihmeissäni poikien huomiokyvystä, opettajien vaatteiden värit on huomioitu ja se ettei mummu pidä kirkkaista vihreistä vaan "puun väreistä". Kukista tulee rintakoruja, taakse hakaneula ja eteen helmiä sekä nappeja. Laitamme vielä rintakorun kiinni kartonkipalaan, jossa on tekijän ja korun nimi. Niin sitä lapsille tuotekehittelyn alkeita opetetaan.
Huomenna on koulun joulujuhla. Viime vuonna juhla oli upea, jännityksellä odotamme tämän vuoden ohjelmaa. Sen tiedän, että nenäliinat on varattava mukaan. Ohjelma on aina tarjonnut suuria tunteita.


11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli kyllä hienoja kortteja! Kun annat saunahunajat eteenpäin niin anna olla monessa pussissa tai vaihda itse johonkin astiaan..

tiiu kirjoitti...

Heidi kiitos. Ajattelin jo ottaa illalla yhden hunajan käyttöön:) Muut pakkaan uudestaan lasipurkkeihin, minulla on juuri sopivia.

Hanne kirjoitti...

Kivoja kortteja teittekin. Aina ei kaiken tarvitse ollakaan niin monimutkaista.

Mari kirjoitti...

Kauniita kortteja:) Meilläkin on huomenna esikoisen joulujuhla... Pitäisi ehtiä ostoksille sitä ennen! Apua...

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on koulun juhlat vasta torstaina.

Hienoja kortteja tuli. Ja tyylikkäitä. Minä mietin vielä joulukirjettä, ykköspostissa lähetettävää kun en ole saanut aikaiseksi mitään konkreettista joulukorttien saralla. Tai yritinhän minä saada valokuvakortteja vielä alkukuusta, mutta olisivat olleet valmiita 31.12.

Ja hienoja rosseja osaavat pojatkon näemmä tehdä. Täytyy pitää mielessä itsekin kun joskus saan tuollaisen laitteen hankittua tai tehtyä.

arleena kirjoitti...

Hienot joulukortit. Itsetehdyt on mukava lähettää ja tietysti mukava saada. Erilaiset ja henkilökohtaisemmat.

tiiu kirjoitti...

Hanne kiitos, pelkistämisen taito se vasta vaikeaa on :)

Mari, kiitos. Kohtalotoveri siis, ihanaa kun tietää, että helpottaa kun koululla penkkiin istahtaa.

Risulintu,kiitos. Joulukirje olisikin paljon henkilökohtaisempi tapa muistaa. Mukava ajatus. Lapsityövoima käyttöön:) ajattelin Ukko kullalta pyytää apua ison kukantekolaitteen tekoon, ryijyversio olisi kiva.

Arleena, kiitos. Kuten huomaat askartelukärpänen on iskenyt tänne myös.

upa kirjoitti...

Ihastuttavia kukkasia!

tiiu kirjoitti...

Upa, Kiitos. Värillä leikkiminen ja vanhojen asioiden kiinnittäminen on vähän liiankin hauskaa rossitehtaassa.

Emilian Gabar kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Emilian Gabar kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.