sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Kierrätystä tämäkin

Yllä oleva koriste on tehty palaneen tuikkukynttilän suojasta. Olen taivuttanut raudoituslangasta ripustuskoukun. Leikkasin tuikkukuppiin pienen loven ja asetin ripustusrautalangan loven kohdalle. Painoin kuppia molemmilta puolilta yhteen. Sen jälkeen litistin kupin, lehden malliseksi, naputtelemalla sitä puuvasaralla. Litistykseen käy vaikka kaulin ym. Tein piikillä pienet reijät keskilinjan molemmille puolille. Lehdykkää voisi koristella esim. neulepuikolla kuvioimalla. Keskireikiin laitoin pienen helmen kuparilangalla, joka on purettu auton käämistä. Jokainen voi koristelun suorittaa miten haluaa. Lehdyköitä voi laittaa pakettikoristeeksi, kuuseen, kynttiläkruunuun ym. mahdollisuuksia on vaikka kuinka. Noita tuikkukynttilän suojia kun tulee tähän aikaa varsin runsaasti.

Sain eilisen hääpäivän kunniaksi varsinaisen vuosisadan vaihteen joulukukan, jouluruusun. Se on aivan ihana kasvi. Tällä hetkellä se vetää voiton kaikista muista perinteisistä joulukukista. Parasta on se, että keväällä voin istuttaa sen puutarhaan.
Tämän päivän lepään. Meillä oli eilen Wanhan aseman joulu- tapahtuma. Onnistui ajankohdasta huolimatta suurenmoisesti. Ihmisiä riitti koko päiväksi ja tunnelma oli asemalla aivan ihana. Ensi viikolla on enää yksi opetus ilta ja loppukokous tapahtumasta, joten työtkin ovat vaihteeksi hallinnassa. Ajatukset kyllä surraavat ylikierroksilla.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva idea tehdä koru tuikkusuojasta:) olen tehnyt kortteja niistä..aika läjä niitä jemmassa sen takia. Musta kanssa oli kiva(palelusta huolimatta),että myyjäiset onnistuivat hyvin..oli tunnelmaa...ihmiset kävivät hyvillä mielin siellä ja kauppa kävi suht hyvin:) kiitos, että sain tulla sinne! Niin ja mistä piti laittaa sulle vielä niin käy mun blogissa katsomassa siellä on kädenlämmmittimistä kuvat ja jotakin selostusta.

Inkivääri kirjoitti...

Onnea hääpäivän johdosta! Oletpa saanut hienon kukan - jouluruususta olen minäkin tässä alkanut haaveilla, saatanpa hankkia sellaisen itse:)

tiiu kirjoitti...

Heidi, kiva kun viihdyit. Varmasti käyn katsomassa blogiasi. Mainostin lämmittimiä jo pojille.

Inkivääri, kiitos. Jouluruusu on ihana herkkä kukka.

arleena kirjoitti...

Mukava kierrätyskoriste. Tuikkukuoria tulee toisiaan runsaati ja niitä voi kierrättää näin.

Jouluruusu on kaunis kukka minunkin mielestäni

tiiu kirjoitti...

Arleena, noita lehdyköitä voi laittaa koristeeksi ympäri vuoden. Kimallus voisi karkoittaa kesällä marjavarkaat:)