sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Suorastaan liian kivaa

Poikaset kirmasivat ulos. Satelee hiljalleen jotain, jonka voi hyvällä tahdolla tulkita lumeksi. He kuitenkin aikovat olla lumisotaa, tietysti jotain, jossa nahistellaan. Tänä viikonloppuna on tuntunut taas hillitsemätön poikaenergia, joka kolkassa taloa. Tällä hetkellä on kyllä suorastaan peloittavan rauhallista.

Teen paperitöitä, tuntien päiväkirjat pitää palauttaa ensi viikolla ja matkalaskut täyttää. Olen yrittänyt kohottaa työnteon arjen ylle, kääriytymällä mummon tekemään peitteeseen. Takassa on tuli ja kynttilät on viritetty pöydille. Vieno vanilijantuoksu leijailee ympäri taloa, kardemummakahvi ja torttu tekevät hetkestä melkein ylellisen. Mikäs tässä on töitä tehdessä.
Iltapäivällä tulee elokuva, Jumalaiset jajasiskot, jonka aion katsoa. Kirja teki vaikutuksen, joten ajattelin ottaa riskin ja katsoa elokuvan. Yleensä kyllä petyn elokuva versioon. Kirjat kun koskettavat usein syvemmältä ja tälläinen hyvän mielikuvituksen omaava luo lukiessaan mielikuvan kirjan henkilöistä, jotka elokuvissa ovat yleensä haaleita versioita alkuperäisistä. Leon Uriksen kirjaan Exodus uppouduin niin, että elokuvista jouduin poistumaan kesken. Elokuva oli aivan liian erillainen versio.
Joulu tulee lähemmäksi, enkä voi unohtaa töiden tekemistä sunnuntainakaan vaikka yritän lievittää asiaa ympäristöllä. Elokuvan aikana teen pieniä käsintehtäviä työvaiheita, niin hommat edistyvät ja mitäs tässä valittamaan, työympäristö on suorastaan mahtava. Oikein leppoisaa sunnuntaita kaikille.

3 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Leppoisaa sunnuntaita sinullekin Tiiu!

arleena kirjoitti...

Sinullahan on ihanan leppoisaa ja ehdit nauttia elokuvastakin . Meillä on vieraita ja päivä sujuu kokkauksen merkeissä ja tietysti seurustelun.

Leppoisaa jatkoa.

tiiu kirjoitti...

Krisse, kiitos. Mukavaa viikkoa.

Arleena, Yhdessä on mukava nauttia hyvästä seurasta ja ruuasta. Olen oikein mestari järjestämään pieniä irtiottoja arjesta.