torstai 19. kesäkuuta 2008

Kauppalappu

Aamu on aloitettu kauppalappua pohtien, huomenna on juhannusaatto. Vietämme juhannuksen perinteisesti, teen töitä. Tosiasiassa ehdin kyllä laittamaan perinteisiä ruokia sekä pyörähdämme kokolla. Kalan savustus, lettujen paisto sekä mansikka-raparperi kakku päiväkahville taitaa olla pakollinen toimenpide. Rituaalit, jotka muistaa omasta lapsuudestaan, ovat mukavia eteenpäin siirrettäviä asioita omille lapsille.
Hain aamulla lehteä ja minua huvitti suunnattomasti lehden haku ystäväni. Pikku ukko ei ollut tällä kertaa mukana, pieni rusakon poika kyllä. Välillä kun luen tekstejäni tunnen asuvani eläintarhassa, eikä meillä allergioista johtuen ole omia yhtään. Peura, hirvet, ketut, pöllöt,joutsenet, metsälinnut, jänikset ja muut kirmaavat pihapiirissä. Pienen karvapallon lisäksi suopellon asukit näyttäytyivät, kurki pariskunta sahasi taivaalla. Mietin mikä häiritsee pariskunnan pesintää. Toivottavasti ei mikään pienpeto ole löytänyt paria.
Eilen ilmoitettiin sohvan laskeutumisaika,viikon päästä perjantai iltana sen pitäisi saapua. Olisi jo mukava saada tavarat paikoilleen, väliaikaissijoittelu alkaa ahdistamaan. Valokuviakin yritän sitten saada otettua, tilapäiset tavarakasat kun eivät oikein innosta kuvaukseen. Harmaasta seinän väristä olen kyllä yrittänyt ottaa kuvia, väriä vain en saa kohdalleen. Kuvia ei tule ennen kuin sävy täsmää.
Viikonlopun maalaan lasia. Päässäni pörräävät kruunua päässään pitävät harakat. Minun on pakko tyhjentää pääni maalaamalla linnut ensin pois, ennen kuin muita aiheita kannattaa edes suunnitella maalaavansa. Johtuukohan aiheen valinta siitä, että harakka on herättänyt minut kuistilla kolutessaan parina aamuna noin kello neljä, jotta kiitos vain.
Kiitos blogini vierailijoille, huomasin tänään laskurin ylittäneen 10 000 naksauksen. Mukava kun käytte katselemassa Turkoosin talon touhuja. Kanssanne on hyvä kulkea.
Lopuksi kevennys maalaismaisesti. Hihkuin Ukko kullalle laskurin lukua. Maanviljelijän poika totesi, että vain sata tonnarit lasketaan, joten se siitä. Palaan tähän asiaan sitten 100 000 kohdalla. Terveisiä puskasta.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Jostain syystä täälläkin harakat ovat vierailleet pihalla aikaisempaa enemmän, itsekin ihmettelin tätä.
Sinullahan on siellä pieni luonnon oma eläintarha, eipä mikään ole mukavampaa kuin eläinten seurailu.

Onneksi olkoon 10000 kävijästä.

Aurinkoisen riemukasta Juhannusta sinne Turkoositaloon.

tiiu kirjoitti...

Arleena, kiitos. Hämmästyttää, että niin moni on löytänyt Turkoosin talon. Onneksi on löytynyt myös teitä kommentoijia koska te olette se blogin suola. Kommunikointi on paljon hauskempaa kuin pelkkä oma teksti. Hyvää juhannusta.