perjantai 20. kesäkuuta 2008

Juhannus juhlaa

Juhannus aatto, kesän juhla. Vietämme juhannuksen kotona, syömme savukalaa, saunomme ja olemme vain. Järven ranta puuttuu perinteisestä suomalaisesta idyllistä, ehkäpä uima-allas korvaa sen. Aurinko yrittää pilkahtaa pilvien lomasta. Kuulen ulkoa lasten ääniä ja linnun laulua, Ukko kulta taitaa kiroilla todella peri suomalaisesti mönkkäriremontissa. Oma oloni on lähinnä ihmettelevä. Juhannus antaa ihmeellisen hengähdystauon. En voi hoitaa mitään asioita koska kaikki paikat ovat kiinni. Kenellekään ei kannata soittaa, koska he ovat juhannustunnelmissa. Kukaan ei soita samasta syystä. Uskomatonta.
Ajattelin saunan lämmityksen lomassa lukea, kaivaudun torkkupeiton sisään ja unohdan tekemättömät työt vähäksi aikaa. Uudet perunat ja kalan katan pöytään vasta illalla. Sauna puhtaiden poikien kanssa katselemme illalla satamassa kokkoa. Kelpaa minun illalla köllähtää, lettujen paiston jälkeen, Ukko kullan kainaloon kuuntelemaan kesä yön hiljaisuutta. Juhannuspäivään on ihana herätä.


Oikein onnellista juhannusta kaikille

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein rattoisaa Jussia Turkoosin talon väelle toivoopi Periferian Inkivääri:)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää juhannusta!:) Täällä sataa tällä hetkellä vettä kuin aisaa ja on todella synkeää. Mutta toistaiseksi sade on kuitenkin ollut kuurottaista. Ehkäpä sitä välillä pääsee vähän ulkoilmastakin nauttimaan.:)

Olina kirjoitti...

Poikkesin vastavierailulle, ja ihastuin töihisi! Tulen varmasti uudelleenkin. Oikein rauhaisaa ja mukavaa juhannusta!

Mimmimamma kirjoitti...

Kiitos käynnistä blogissani!
Mukavan näköinen blogi sinulla ja houkutteleva nimi. ;)
Oikein leppoisaa juhannusta sinne!:)

tiiu kirjoitti...

Kiitos kaikille juhannustoivotuksista. Mukava kun olette Turkoosiin taloon eksyneet.
Inkivääri,käyn usein kurkkimassa, harvoin vaan saan aikaiseksi kommentoida, yritän parantaa tapani.
Kmsu, kyllä se juhannus sää meidätkin tavoitti. Vähän lämpimämpi olisi voinut olla, Eikä raekuurottomuustaan pahaksi olisi ollut:)
Olina, mukava kun kävit. Kiitos samoin, aivan varmasti piipahtelen.
Mimmimamma,kiva kun kävit. Nimeä ei ollut vaikea keksiä. Makuuhuone myös on turkoosi.