tiistai 1. tammikuuta 2008

Uusi vuosi, uudet kujeet

Ja niin se uusi vuosi alkoi täälläkin valoisammissa merkeissä, yöllä satoi hivenen lumeksi jotenkuten luokiteltavaa valkoista ainetta. En vielä pääse lumiukon tekoon mutta maa on valkoinen, myönnetään.

Laitan vuoden ensimmäiseen bloggaukseen tulevan muutos kohteen. Syksyllä maalasin olohuoneen seinään kranssin, aivan koe mielessä. Nyt sitä tämän syksyn ja alku talven katseltuani olen tullut siihen tulokseen, että väärän värinenhän tuo on ja muutenkin onneton. Eli kun Ukko kulta jatkaa mökin sisämaalausta olohuoneen katosta ja seinistä, päivitän tuon maalauksen harmahtavaan vivahtavaksi ja kupit voisivat olla vaikka haarukoita, lusikoita ja veitsiä. Valkoinen tulee jatkumaan keittiön jälkeen myös olohuoneessa mutta johtuen vuolukivi uunista harmaa taitaa olla se väri, jolla rajaan ensin neliön ja uusi kranssi neliöön.

Tänään on myös eilisen totaali lamaannuksen jälkeen hivenen tapahtunut muutakin kuin ajatustyötä. Ensin lilluttelin etikka vedessä villalankoja n. 350g ja sitten kokeilin elintarvikeväreillä värjäämistä. Ajattelin aloittaa helpoimmalla ohjeella, vasta kun saan alunan postista teen kasvivärikokeilut. Laittelen kuvia langoista kunhan ne ensin jäähtyvät huuhdeltaviksi ja kuivuvat. Sinistä ja vihreää on tulossa.

Laskuri täyttää tänään kuukauden, olen aivan äimänä luvusta. Tosin olen alkanut ymmärtää bloggauksen olemusta ja ihanuutta. Minusta on aivan ihana lukea toisten oivalluksi ja kauniita ideoita kotiin. Tähän asti olen ollut sisustuslehtien suurkuluttaja, nyt taidan olla elämäntapa blogien suurkuluttaja. Parasta tässä on se, että toisin kuin lehtiä lukiessa, bloggaaminen on vuorovaikutusta. Voit kommentoida ja saat kommentteja, kivaa.4 kommenttia:

arleena kirjoitti...

En voi muuta sanoa kuin aivan ihana seinämaalaus. Tuolla tavallahan onnistuisi vaikka makuuhuoneen sängynpäätyseinän maalaaminen tapettimaiseksi seinäksi.

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä kaunis kranssi! Ja hyvää alkavaa vuotta !

tiiu kirjoitti...

Kiitos, seinämaalaus on minusta hauska ja yksinkertainen tapa koristella kotia. Vähän akryylimaalia tai seinämaalia ja vot, vanhakin muuttuu uudeksi:) makuuhuoneessa voisi käyttää esim. fantasia aihetta tai omia lempikukkia kranssin tai köynöksen muodossa. Neuvoksi se, että mahdollisimmän hyvät siveltimet (minulle ainoat oikeat ovat posliininmaalaus siveltimet). Nytpä jään odottelemaan teidän maalauksianne.

Hanne kirjoitti...

Olen käsityöyrittäjä ja huomioin aina blogit, jotka ovat käsityöläisen ylläpitämiä. Omassa blogissani nostan suomalaista käsityötä esille.

Kiva idea tuo seinään maalatut kuvio. Tosin vaihtaminen vähän hankalaa, jos kyllästyy...

Hyvää alkanutta vuotta!