perjantai 12. maaliskuuta 2010

Menneisyys

Olen joulun jälkeen selannut vanhoja valokuvia. Ryijymallit ja rekipeittokuviot ovat olleet tarkastelun kohteena. Syynä tähän aivotyöhön on ollut Saarijärven museoon tuleva näyttely. Ensi syksynä 17.9-6.12.2010 on käsityöläisten töitä esittelevä näyttely, jossa minunkin töitäni nähdään. Opetukseni rajoittavat tekemistä huhtikuun loppuun mutta sitten pari kuukautta on pyhitetty näyttelyyn tulevien töiden valmistukselle. Toki suunnittelu ja valmistelu on ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Protojakin pukkaa. Näyttelyn tarinan rakentaminen on ollut jo nyt todella mielenkiintoista ja innostavammaksi vain muuttuu. Olemme saaneet rautaisilta ammattilaisilta oppia ja ohjausta. Helpoksi tätä prosessia ei kyllä voi sanoa, itsensä asettaa töiden kautta suojaamatta esille. Työkaluja ja haasteita kyllä saa vastalahjaksi.

Jotta arki pysyisi läsnä, eivätkä ajatukset lentäisi vain kesään ja tulevaan, on tällä hetkellä päällimmäisenä huolena munat. Kyllä, pääsiäinen on tulossa ja munaklubi aktivoitunut. Illalla uuniin pääsee kolmisenkymmentä posliinimunaa. Huomenna on ensimmäinen tapahtuma. Pääsiäisviikko on jo täytetty ja oma kukko kiekuu tapahtumakin tulee. Rehellisesti en edes muista kaikkia paikkoja joissa olemme esillä pääsiäisenä. Kiire tulee kuitenkin taatusti.

Kevät on tuonut meille hangenkuoret. Kovassa ja kirkkaassa kevät valossa näkee pitkälle. Ehkäpä tuo valon kovuus saa minutkin näkemään kaikenlaista. Itsessäni ja muissa. Kaikki näkemäni ei ole kovin mukavaa. Peili voi olla aika likainen auringon valossa, talvella sitä ei vain huomaa. On aika pestä peili. Helliä itseänsä ja ottaa pimeydessä kerätyt voimat käyttöön. Tuntea miten voimakas kuitenkin on.

Ei kommentteja: