keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Palloja siellä, palloja täällä


Olen joskus tehnyt onton joulupallon pohjan sanomalehdestä, laminoimalla. Otetaan tavallinen pallo, jonka päälle laitetaan tuorekelmua. Sen jälkeen valmistetaan tapettiliisteri ja revitään sanomalehdestä suikaleita. Suikaleita kastetaan liisteriin, ne asetellaan ristiinrastiin pallon pinnalle useaksi kerrokseksi. Annetaan kuivua. Kuivumisen jälkeen paperipallo halkaistaan mattoveitsellä varovaisesti, vahingoittamatta mallipalloa. Onttoon paperipalloon voi laittaa esim. riisiä painoksi ja nauhan solmupuolen kiinnikkeeksi. Sen jälkeen pari kerrosta liisteröityä paperisuikaletta ja kuivatus. Koristelun olen tehnyt tiimarin mainoksen joulukuvilla. Rypistettyä ja revittyä mainosta ympäriinsä ja pari nallen kuvaa päälle. Valkoista akryylimaalia tavallisella karkealla pesusienellä päälle niin, että nallekoristeet jäävät näkyviin. Märkään maaliin voi vielä tiputella hilettä jos haluaa bling blingiä.


Valmiiksi märkähuovutettu pallo saa neulahuovutus koristeita pintaansa Melli- langasta.


Neulahuovutus koristelua jatkan kirjomalla kirjontalangalla ja lisäämällä pieniä lasi siemenhelmiä. Pallon ripustuksen ratkaisen rautalangalla, jonka työnnän pallon lävitse ja taivutan koristeellisesti.
Huomenna saan viedä kokeilevaan kädentaitoryhmään uuden ihanan huovutuskirjan. Jännityksellä odotan millaisia luovuuden kukkasia tällä kerralla syntyy.

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kiitos ihanista ideoista ja ohjeista:)

Hannis kirjoitti...

Heippa! Aivan syötävän ihania huovutuslankoja sinulla. Tämän syksyn "to do" -listallani on sellaisen lakanahuovutushuivin tekeminen tuollaisesta huopalangasta. Sopii paremmin kuin normaali huovutus, jota en voi tehdä käsien kuivumisen takia. (Vedellä läträys ei sovi.)

terkuin Hannis

P.S: Itse kävin juuri liettualaisen lankatehtaan edustajan luona. Siellä värikirjo aivan hurjan kaunis ja juuri noita huovutuslankoja tarjolla. Meinasi lähteä mopo käsistä, kun oli niin hurjasti kaikkea ihanaa, hih.

tiiu kirjoitti...

Mari kiitos, nyt sitten kokeilemaan:) Valkoiset pallot voisivat olla herkullisia. Eri sävyiset valkoiset koristeet ja vaikka vaikka valkoiset helmet koristeeksi.

Hannis kiitos. Vapaalanka huovutus onkin kivaa. Kokeile ihmeessä kierrätysneuleiden koristelua neulahuovutuksella, sitten vain koneeseen, niin sinun ei tarvitse saippuan ja veden kanssa käsin läträtä. Työt kuitenkin ovat silläkin tavalla upeita. Lankojen värit ovat heikkouteni

Hanne kirjoitti...

Yritin löytää sähköpostiosoitettasi, olisi asiaa. Pystytkö ilmottautumaan emailiini: hanne(at)sininenhuone.net?

tiiu kirjoitti...

Hanne, laitan postia tulemaan.