lauantai 1. maaliskuuta 2008

Läpi hanhenmunan

Irrottelin kirpputori löydöstäni aarteet ja ajattelin jakaa aarteeni teidän kanssanne. Huovutuspohjaksi päätyvä villapaita sisälsi aivan ihana yksityiskohdan, kahdeksan kaunista patinoituneen sävyistä hakasta. Mukava yksityiskohta laukkuun tai pussukkaan, etsittäessä ei varmasti löytyisi.

Asiaan, töitä. Olen joutunut puolikuntoisena eilen ja tänään tekemään töitä. Huomenna on näyttelyn rakentaminen ja työt pitää löytyä. Osan olin maalannut ennen matkaa ja nyt loput ajattelin tehdä kaivertamalla. Pohjat värjätään, muna tyhjennetään ja pintaan kaiverretaan kuvio. Peuroja pukkaa. Linnut olivat aiheena vahatuissa kuvioissa ja luontoteema jatkuu kaiverretuissa, ne peurat.

Kuvassa terien kokeilua ja harjoittelua. Eri terät tekevät erillaista jälkeä ja se miten konetta kädessä pitää vaikuttaa jälkeen. Kädenjälkeä voi säädellä pitämällä terää eri asennoissa. Tapanani on tehdä testi ennen aloitusta, jotta oikea työ saa sopivia vivahteita siitä, kuinka syviä tai paksuja viivat ovat.

Kuvan muna joutui kokeilujen uhriksi, epätasaisen värinsä vuoksi. Hanhenmunat ovat suorastaan saastaisia, niitä joudutaan pesemään ja raaputtamaan puhdistaessa. Kuoreen jää usein pesusta jälkiä, jotka näkyvät värjättäessä. Ehkäisen asiaa käyttämällä munia etikassa, ennen ensimmäistä väriä, etikka kun syövyttää pintaa.
Olen kuullut usean ihmisen tehneen pitempiä ja lyhyempiä matkoja kuuluisaan flunssalaan. Pikaista paluumatkaa. Onneksi lomat loppuvat ja pääsemme kotiin normaaliin arkeen. Lomat voivat käydä työstä.

2 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Vautsi kuinka hienoja munia sinulla on tulossa!

tiiu kirjoitti...

Kiitos. Yritän kovasti siirtää sellaisia kuvia kuorelle, jotka innostavat itseäni. Luonto on jotenkin läheinen aihe. Toivottavasti oli mukava loma