lauantai 9. toukokuuta 2009

Oikein ottaa päähän

Vihdoinkin ehdin kirjoittaa blogiinkin. Viime päivät ovat töiden lisäksi kuluneet tietokoneella ja kuulemistilaisuuksissa. Nykyisessä taloudellisessa tilassa oleva armas kotikuntamme haluaa lopettaa kolme koulua. Kaksi kyläkoulua ja yhden yläkoulun. Kaikki tämä esitetään meille tietysti säästöjen varjolla. Samaan aikaan uusiin seiniin olisi vara laittaa yli 4.5 miljoonaa. Omien lasten yläkoulumatka lisääntyy n.20km päivässä eli tuplaantuu. Tiedän ettei koulumatka 40km ole toisille matka eikä mikään. Minua tässä jutussa mättää , että asia perustellaan 250 000 euron säästöillä. Ensin kuitenkin pitäisi korjata tuota koulua kuudella miljoonalla, johon tosin saadaan kolme miljoonaa valtion apua. Siis nyt säästetään laittamalla kolme miljoonaa rahaa kiinni, jotta mahdollisesti saataisiin kuljetuksien avulla 250 000 säästöt lukuvuonna 2012-2013. Kuljetuskustannukset ovat kuitenkin jo tänä vuonna nousseet tässä kunnassa 18,1%. Luoja varjele meitä kun nämä meidän virkamiehet keksivät muita "säästöjä".

Onneksi on luonto. Ukko Kulta. Kivat lapset. Koiruus.
Turkoosi talo. Työ. Sammalta metsissä.

14 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Mua tökkii kanssa niin suunnattomasti koulujen sulkemis puheet! Säästäisivät muussa! Vaikka ei ole lapsia joita noihin kouluihin menisi niin ihmettelen silti asiaa. Ja sit ihmetellään kun näitä ampumisjuttuja on kun on liian suuret koulut ja välttämättä kiusaamisia ei huomata!

Elli kirjoitti...

Minulla on kanssa mukavat kyläkoulumuistot omasta lapsuudestani että harmittaa kyllä lasten puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Taistelkaa! Täällä säilyi kyläkoulu kun taistelimme riittävän ponnekkaasti. Nyt oppilasmäärä on jopa nousussa.

Esikko kirjoitti...

Meillä oli myös kunnassa tehty päätös, että kyläkoulu lakkautuu automaattisesti, kun oppilasmäärä putoaa alle 20:n. Ensi syksynä oli lakkautumassa kaksi koulua, eikä niille ollut enää budjettiinkaan laitettu rahaa. Kyläläiset kuitenkin taistelivat viime tipassa ja saivat haalittua uusia lapsiperheitä kylilleen. Tällä viikolla tuli päätös, ettei kouluja lakkauteta. Päätös on otettu iloisena vastaan kylillä, mutta kyllä se on hiertänyt ihmisten suhteitakin. Meillä on kylällä kyläkoulu ja naapurikylän koulu oli lakkautumassa, kateus ja pahanpuhuminen taisi olla molemminpuolista.

tiiu kirjoitti...

Hei kiitos kannustuksesta. Taistelemme todella, lakiteksit kuljetuksista ja asioidenkäsittelystä on luettu. Vetoomuksia ja kysymyksiä on yritetty esittää rakentavassa hengessä. Keräsimme yli tuhat nimeä sisältävän adressin jossa oli vaihtoehtoja lakkautuksille. Meillä on kyse niinkin elin voimaisista kyläkouluista kuin 60-80 oppilasta joten jatkumoa kyllä olisi. Yläkoulunkin osalta kyseessä on yli seitsemänkymmenen oppilaan yksikkö. Nähdäksemme säästöjen varjolla yritetään vain tehdä isoja yksiköitä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
asiasta toiseen - hienoja rintanappeja olit tehnyt ! Ostin tänään yhden ison sellaisen :-) ja pakko heti kysyä, mistä sä sellaisen rintanappikoneen olet löytänyt?
t hannaleena

tiiu kirjoitti...

Hanna- Leena Kiitos. Nappikone on tilattu Promohobby nimisestä firmasta. He tuovat ymmärtääkseni noita Usasta. Mietin pitkää hankintaa ja löysin tuon koneen jolla on mahdollista tehdä kolmen kokoisia nappeja. Kaikki töistä jäävät kankaat voi käyttää nyt nappeihin.

Anonyymi kirjoitti...

onko se isokokoinen kone ? vai pieni?

Anonyymi kirjoitti...

Heips,
oletko kesällä järjestämässä mitään kädentaitokurssia tai tiedätkö ketään joka järjestäisi? Ilolla tulisin mukaan,
t Hannaleena
ps. jos ei kesällä, niin syksyllä? kesällä olisi vaan niin mukavasti aikaa....

tiiu kirjoitti...

Hei kone on pöytämalli, kuvia on promohobbyn sivulla. painava se ainakin on:)

Hanna-Leena, en ehdi kesällä kursseja pitämään, valitettavasti. Syksyllä on tulossa Kierrätä-tuunaa-sisusta kurssi koskelaan.
Batiikki kurssi on ainakin konnevedellä, en tiedä mahtuuko mukaan enää, mutta kurssina aivan ihana. Kysele Hasan Sirpalta lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tulee tuohon yläkoulun lopettamiseen, niin meillähän se tuntuu siinä konkreettisesti, että taitaa koko muu luokka olla kuljetusoppilaita, ja meidän tyttö on sitten se, joka ei saa kuljetusta sinne kauemmas, joten pitäs laittaa yksinään tuohon lähempään yläkouluun... Todella kasvattavaa joutua eroon just teini-iän kynnyksellä luokkakavereistaan, kun tietää että alakoulusta yläkouluun harppaus on muutenkin aika jännää...Aika monimutkaiseksi menee meidän osalta - voisi olla fiksumpaa laittaa jo alakouluun tuohon keskustaan, että olisi tutut kaverit sitten jo sieltä. Ekan lapsen kanssa se on myöhäistä, mutta mikäs estäisi laittamasta kahta muuta kaupungin mammuttikouluun, jos jatko menee näin hankalaksi :-(
t Hannaleena

tiiu kirjoitti...

Hannaleena, Kahden yläkoulun mallista päätettiin, mutta taitaa ne suunnitelmat olla niin sekaisin ettei kukaan vielä tiedä ketä kuskataan ja minne. Viimeisin tieto on se, että honkolan koulu säilysi yhtenäisen yläkoulun oppilaaksi ottoalueena, eli kaikki menisivät samaan kouluun. Toivotaan parasta.

Anonyymi kirjoitti...

huh toivotaan niin, olisi kurja jos näin ei olisi ! h

Anonyymi kirjoitti...

kylläpä näytti ainakin 13.5. päivätyssä päiväkirjassa, että meidän alueen lapset menisi eri yläkouluun kuin muut luokkakaverit... mälsää jos näin on ! hl